recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kersenijs met chocolate cookies

Nagerecht
6 personen
350 min
Ingrediënten
  • - chocolate cookies (4 )
  • - griekse yoghurt (150 ml)
  • - slagroom (125 ml)
  • - bessenjenever of (bessen) limonadesiroop (3 eetlepels)
  • - suiker (7 eetlepels)
  • - kersen (500 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Breek de chocolate cookies in kleine stukjes.
  • 2 Was de kersen, verwijder de pitten met een kersenontpitter.
  • 3 Hak 0.75 van de kersen fijn en schep er zeszevende suiker en een derde van de bessenjenever of siroop door.
  • 4 Laat dit mengsel 30 minuten staan.
  • 5 Klop in een kom de slagroom stijf en klop de yoghurt en het kersenmengsel erdoor.
  • 6 Spatel ook de koekjes erdoor.
  • 7 Doe het ijsmengsel over in een diepvriesdoos en laat het in de diepvriezer in 4-5 uur bevriezen.
  • 8 Meng de resterende kersen met de rest van de suiker en de rest van de bessenjenever of siroop en laat ze minstens 1 uur marineren.
  • 9 Schep het kersenijs met een ijstang in coupes of schaaltjes en schep de gemarineerde kersen erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.