recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kerst-ijstaart met cranberry's en chocolade

Nagerecht
4 personen
230 min
Ingrediënten
  • - kerstchocolaatjes
  • - kaapse kruisbessen (physalis) (8 )
  • - slagroomijs (1 liter)
  • - gedroogde cranberry's (75 gram)
  • - crème de cassis (3 eetlepels)
  • - gedroogde abrikozen (75 gram)
  • - ongezouten pistachenootjes (50 gram)
  • - pure chocolade (200 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Bij dit gerecht heeft u een bolle of taps toelopende kom of schaal nodig en huishoudfolie.
  • 2 Laat het ijs in 30 minuten ontdooien tot het smeuïg is.
  • 3 Wel de cranberry's voor extra smaak 30 minuten in de crème de cassis.
  • 4 Bekleed de kom strak met plasticfolie, strijk eventuele ribbels glad.
  • 5 Meng de cranberry's met vocht, de abrikozen en de pistachenootjes door het smeuïge ijs.
  • 6 Schep het ijs in de kom en strijk de bovenkant glad.
  • 7 Laat het ijs in de diepvriezer in 2-3 uur weer stevig worden.
  • 8 Verwarm de chocolade in een kom in een pan met kokend water en roer de chocolade tot een gladde saus.
  • 9 Neem de ijstaart uit de diepvries.
  • 10 Leg een platte schaal op de kom en keer de ijstaart op de schaal.
  • 11 Verwijder het plasticfolie.
  • 12 Schenk de warme chocolade over de bovenkant van de ijstaart en strijk het direct met een spatel over de hele bovenkant uit, het mag ook in straaltjes over de rand lopen.
  • 13 Door de kou van het ijs zal de chocolade direct stollen.
  • 14 Garneer de ijstaart met de physalis en kerstchocolaatjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.