recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kerstballensoep

Voorgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - kleine oranje pompoen (0.5 )
  • - olijfolie (1 eetlepel)
  • - gele paparika (1 )
  • - kippenbouillon (1 pot)
  • - sap en rasp van een citroen (0.5 )
  • - bieslook (2 eetlepels)
  • - peterselie (3 eetlepels)
  • - kleine cherrytomaatjes (250 gram)
  • - water (50 ml)
  • - water (2 potten)
Bereidingswijze
  • 1 Verwijder de pitten en draadjes uit de pompoen en steek met de bolletjessteker balletjes uit het vruchtvlees.
  • 2 Verwarm de olijfolie in een steelpan en schep de pompoenballetjes erdoor.
  • 3 Schenk er het water bij en smoor de balletjes afgedekt in 4-6 minuten beetgaar.
  • 4 Laat ze in een zeef uitlekken.
  • 5 Snijd de paprika in vieren en verwijder de zaadlijsten.
  • 6 Steek met het ronde uitsteekvormpje rondjes uit het paprikavruchtvlees.
  • 7 Zeef de bouillon uit de pot boven een pan en voeg nog de potten water toe.
  • 8 Breng de bouillon al roerend aan de kook.
  • 9 Roer de citroenrasp en de fijngeknipte bieslook en peterselie erdoor en voeg naar smaak wat citroensap en zout en peper toe en warm de bouillon 2 minuten zachtjes door.
  • 10 Verdeel de pompoenballetjes, paprikarondjes en cherrytomaatjes over warme diepe borden en schep de hete bouillon erop.
  • 11 De koude balletjes nemen de warmte van de bouillon over, waardoor de soep niet erg heet is.