recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kerstkalkoen met pesto

Hoofdgerecht
7 personen
195 min
Ingrediënten
  • - ontbijtspek (100 g)
  • - verse groene pesto (100 g)
  • - rozemarijn (2 takjes)
  • - citroen (1 stuks)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - zachte boter (100 g)
  • - versgemalen peper
  • - babykalkoen (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Serveer met appelcompote, broccoli en frieten.
  • 2 Voorbereiding: Kneus de knoflook; Snijd de citroen in partjes; Snijd de ontbijtspek in plakjes.
  • 3 Verwarm de oven voor op 225 °C.
  • 4 Vul de buikholte van de kalkoen met 25 g boter, knoflook, citroen, kruiden, zout en peper.
  • 5 Maak het vel rond de borst en poten los en verdeel de pesto tussen vlees en vel.
  • 6 Trek het vel er weer overheen en steek de buikholte dicht met cocktailprikkers.
  • 7 Bestrooi de kalkoen met zout en peper en wrijf hem rondom in met boter.
  • 8 Leg kruislings 2 grote stukken aluminiumfolie in een braadslede en leg de kalkoen erop.
  • 9 Bedek de borst en poten met spek.
  • 10 Vouw het folie rond de kalkoen omhoog en vouw de kieren goed dicht.
  • 11 Braad de kalkoen 30 minuten in de oven, schakel terug tot 175 °C en braad de kalkoen nog 2 uur.
  • 12 Schakel weer in op 225 °C en braad de kalkoen zonder folie in nog 30 minuten bruin en gaar.
  • 13 Wijntip: Soepele, lichte rode wijn, bijvoorbeeld Chianti, Bardolino of Moulin van Vent.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.