recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kerstkransjes

Bijgerecht
10 personen
48 min
Ingrediënten
  • - zout
  • - stemgember (10 bolletjes)
  • - amandelschaafsel (40 gram)
  • - eiwit (1 )
  • - boter (250 gram)
  • - citroenrasp (1 eetlepel)
  • - kardemom (2 theelepel(s))
  • - kaneel (2 theelepel(s))
  • - fijne kristalsuiker (100 gram)
  • - havermout (200 gram)
  • - zelfrijzend bakmeel (200 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Extra benodigdheden: deegroller, bakpapier, kerstkrans-uitsteekvorm (6-7 cm), klein rond uitsteekvormpje of appelboor.
  • 2 Verwarm de oven voor op 175°C.
  • 3 Hak de stemgember fijn.
  • 4 Smelt de boter.
  • 5 Klop het eiwit los.
  • 6 Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel met de havermout, de suiker, kaneel, kardemom, citroenrasp en een snuf zout.
  • 7 Roer de boter erdoor en kneed alles tot een stevig deeg.
  • 8 Rol het deeg tussen twee stukken bakpapier uit tot een lap van acht tot tien mm dik.
  • 9 Steek met de krans-uitsteekvorm zoveel mogelijk kransen uit het deeg.
  • 10 Leg deze met een paletmes op twee met bakpapier beklede bakplaten (of bak eerst de helft van de koekjes en maak daarna de andere helft).
  • 11 Steek dan in het midden een rondje uit.
  • 12 Bestrijk de koekjes dun met eiwit en strooi over de helft van de koekjes amandelen en wat suiker.
  • 13 Strooi de fijngehakte gember over de andere koekjes.
  • 14 Schuif een bakplaat met koekjes in de oven en bak de kransjes in de oven in vijftien tot achttien minuten goudbruin en gaar.
  • 15 Bak daarna de koekjes op de andere bakplaat.
  • 16 Laat ze uit de oven afkoelen op een bakplaat.
  • 17 Bestuif de kransjes met suiker.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.