recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kerstster-koekjes

Bijgerecht
10 personen
175 min
Ingrediënten
  • - sap van halve citroen
  • - eiwit, losgeklopt (1 )
  • - poedersuiker (250 gram)
  • - boter (250 gram)
  • - koekkruiden (2 theelepels)
  • - gemberpoeder (1 eetlepel)
  • - donkere bastardsuiker (100 gram)
  • - havermout (200 gram)
  • - zelfrijzend bakmeel (200 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 175°C.
  • 2 Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel met de havermout, bruine suiker, gemberpoeder, koekkruiden en een snuf zout.
  • 3 Smelt de boter in een steelpan of in de magnetron.
  • 4 Roer de boter door het meelmengsel en kneed tot het een mooi deeg wordt.
  • 5 Rol het deeg tussen twee stukken bakpapier uit tot een lap van 8-10 mm dik.
  • 6 Steek met iedere uitsteekvorm sterren uit, zodat er van elke meerdere grootte sterren zijn.
  • 7 Leg de sterren op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven in 15 minuten goudbruin en gaar.
  • 8 Laat de sterren uit de oven afkoelen op een bakplaat.
  • 9 Doe vier vijfde van de poedersuiker in een kom en roer de suiker met twee eetlepels eiwit en twee eetlepels citroensap tot een glad en glanzend glazuur.
  • 10 Voeg zo nodig meer eiwit toe.
  • 11 Bestrijk de bovenkant van de sterren royaal met glazuur en laat het glazuur in 1-2 uur drogen.
  • 12 Leg voor het serveren de kerststerren op een mooie schaal en strooi er de rest van de poedersuiker over.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.