recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kerststol met appelsalsa

Ontbijt
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - kerststol (4 sneetjes)
  • - mascarpone (125 gram)
  • - sinaasappel (0.5 )
  • - verse munt (1 eetlepel)
  • - gemberpoeder (2 theelepel(s))
  • - grote elstar appelen (2 )
Bereidingswijze
  • 1 Extra benodigdheden: twee kleine glaasjes per persoon.
  • 2 Hak de munt fijn.
  • 3 Rasp en pers de sinaasappel.
  • 4 Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in piepkleine blokjes.
  • 5 Meng de appelblokjes in een kom met de gemberpoeder, munt, sinaasappelrasp en een paar eetlepels sinaasappelsap.
  • 6 Laat de appelsalsa dertig minuten staan.
  • 7 Schep de appelsalsa in het ene glaasjes en schep de mascarpone in de andere glaasjes.
  • 8 Zet op elk bord een glaasje met appelsalsa en een glaasje met mascarpone.
  • 9 Halveer de sneetjes kerststol en leg ze naast de glaasjes op de borden.