recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kersttaartje gevuld met appel

Nagerecht
4 personen
75 min
Ingrediënten
  • - poedersuiker
  • - melk (2.5 eetlepels)
  • - bloem
  • - amandelspijs (300 gram)
  • - kaneel (2 theelepels)
  • - rozijnen (50 gram)
  • - gedroogde abrikozen (50 gram)
  • - grote appels (2 )
  • - sinaasappel (1 )
  • - diepvries roomboter bladerdeeg (1 pak)
Bereidingswijze
  • 1 Extra nodig: fijne rasp, schaar, deegroller, bakplaat bekleed met bakpapier, ster uitsteekvorm doorsnede 3-4 cm.
  • 2 springvormbodem, deksel of pan van 26 en van 28 cm doorsnede.
  • 3 Spreid de plakjes bladerdeeg met het plastic naar beneden uit op het aanrecht.
  • 4 Boen de sinaasappel onder koud water, dep hem droog en rasp de oranje schil er dun af.
  • 5 Pers de sinaasappel uit.
  • 6 Schil de appels, snijd ze in vieren en snijd de klokhuizen eruit.
  • 7 Snijd de appelparten in kleine stukjes.
  • 8 Knip de abrikozen in stukjes.
  • 9 Schep in een kom de appelstukjes met de abrikozenstukjes, rozijnen, kaneel en sinaasappelrasp door elkaar.
  • 10 Maak in een kom de amandelspijs met een vork los.
  • 11 Voeg een paar eetlepels sinaasappelsap toe en roer de spijs tot een smeuïg mengsel.
  • 12 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 13 Trek de plastic velletjes van het bladerdeeg en maak twee stapeltjes van elk vijf plakjes bladerdeeg.
  • 14 Rol de stapeltjes op een met wat bloem bestoven aanrecht uit tot 2 lappen van 3 mm dik.
  • 15 Snijd uit één lap met behulp van een springvormbodem een cirkel van 26 en uit de andere lap een cirkel van 28 cm.
  • 16 Leg de deegcirkel van 26 cm op de bakplaat en verdeel de amandelspijs erover, laat 2 cm van de rand vrij.
  • 17 Schep het appelmengsel op de amandelspijs.
  • 18 Steek met de uitsteekvorm sterren uit de andere deeglap.
  • 19 Leg deze deegcirkel op de vulling.
  • 20 Maak de onderste deegrand vochtig met een beetje water en druk de randen goed op elkaar met een vork.
  • 21 Bestrijk het deeg dun met melk.
  • 22 Schuif de bakplaat in de oven en bak de taart in 30 minuten goudbruin en gaar.
  • 23 Laat de taart op de bakplaat afkoelen.
  • 24 Schuif de taart voorzichtig op een schaal en bestuif alleen het bladerdeeg met poedersuiker.