recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kibbeling met paksoi en gember

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - sojasaus (3 eetlepels)
  • - gembersiroop (uit potje gember) (2 eetlepels)
  • - gemberbolletjes (3 )
  • - paksoi (1 struik)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - uien (2 )
  • - eiermie (250 gram)
  • - Wokolie (3 eetlepels)
  • - kibbeling (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Bestrijk de stukken kibbeling dun met wokolie en leg ze in een bakblik.
  • 3 Laat ze in de oven in 10 minuten knapperig bruin worden.
  • 4 Kook de mie volgens de aanwijzingen gaar.
  • 5 Snijd de uien in partjes en de knoflook in plakjes.
  • 6 Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de ui en knoflook 2 minuten.
  • 7 Schep de witte repen paksoi erdoor en roerbak 2-3 minuten.
  • 8 Schep dan ook de groene paksoirepen met de gember en sojasaus erdoor.
  • 9 Roerbak nog 2-3 minuten.
  • 10 Laat de mie uitlekken in een vergiet.
  • 11 Verdeel de mie over wijde kommen en schep de paksoi erop.
  • 12 Leg de stukken kibbeling op de groente.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.