recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kidneybonenschotel met appel en worst

Hoofdgerecht
4 personen
60 min
Ingrediënten
  • - water (75 ml)
  • - plakjes ontbijtspek (100 gram)
  • - boter (25 gram)
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - grove rookworst (280 gram)
  • - uien (2 )
  • - wortels (400 gram)
  • - elstars (2 )
  • - middelgrote vastkokende aardappels (500 gram)
  • - kidneybonen (uit blik) (400 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Snij de wortels in plakken en de uien in partjes.
  • 3 Spoel de kidneybonen in een vergiet onder stromend water en laat ze goed uitlekken.
  • 4 Boen de aardappelen schoon en snijd ze in de lengte in parten van twee cm dik.
  • 5 Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen.
  • 6 Halveer de parten appel.
  • 7 Snij de rookworst in dikke plakken.
  • 8 Verdeel de aardappel, appel, bonen, wortel, uien en rookworst in de braadslede.
  • 9 Strooi er wat zout en versgemalen peper over.
  • 10 Strooi de tijmblaadjes erover en smelt de boter.
  • 11 Schep de gesmolten boter erdoor en sprenkel er het water over.
  • 12 Leg de plakjes spek erop.
  • 13 Schuif de braadslede in de oven en laat de groenten in ruim een half uur minuten gaar worden.
  • 14 Schep af en toe om.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.