recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kikkererwten met geroosterde wintergroenten

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - water (100 ml)
  • - rode uien (2 )
  • - koolraap (250 gram)
  • - spruitjes (250 gram)
  • - prei (1 )
  • - champignons (250 gram)
  • - shoarmakruiden (1 eetlepel)
  • - gedroogde oregano (1 eetlepel)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - kikkererwten (uit blik) (800 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • 2 Snijd de ui in partjes en de koolraap in blokjes.
  • 3 Kruis de spruitjes diep in.
  • 4 Snijd de prei in ringen van 1 cm.
  • 5 Schep in een braadslede de ui, koolraap, spruitjes, prei en champignons door elkaar.
  • 6 Strooi de shoarmakruiden en oregano met versgemalen zwarte peper en wat (zee)zout erover.
  • 7 Schenk de olijfolie erover en schep alles om.
  • 8 Schenk het water op de bodem.
  • 9 Dek de groente af met bakpapier en bak ze 20 minuten in de oven.
  • 10 Schep de kikkererwten erdoor en bak alles in nog 10-15 minuten gaar en licht bruin.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.