recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kikkererwtensalade met spinazie

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - feta (100 gram)
  • - cherry tomaatjes (125 gram)
  • - spinazie (300 gram)
  • - kikkererwten (uit blik) (400 gram)
  • - platte peterselie (fijngehakt) (2 eetlepels)
  • - bosuitjes (2 )
  • - bleekselderij (3 stengels)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - sinaasappel (1 )
  • - tapenade van gedroogde tomaatjes (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de bleekselderij in boogjes.
  • 2 Pers de sinaasappel.
  • 3 Snijd de bosuitjes in ringetjes.
  • 4 Laat de kikkererwten goed uitlekken.
  • 5 Was de spinazie en laat deze uitlekken.
  • 6 Roer in een kom de tapenade met het sinaasappelsap en de olijfolie tot een dressing en schep de bleekselderij, bosui, peterselie en kikkererwten erdoor.
  • 7 Laat de salade een half uur staan.
  • 8 Verdeel de spinazie over diepe borden en schep de kikkererwtensalade erop.
  • 9 Verkruimel de feta over de salade en verdeel de cherry tomaatjes erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.