recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kikkererwtenstoofpotje met courgette

Hoofdgerecht
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - kikkererwten (800 gr., 1debeste) (1 blik)
  • - italiaanse kruiden (potje) (2 theelepel(s))
  • - toscaanse roerbakgroenten (250 gram)
  • - courgette (1 )
  • - chorizoworst van 250 gram (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Laat de kikkererwten uitlekken.
  • 2 Snijd de worst in dunne plakjes en bak in een hapjespan zachtjes uit en schep ze op een bordje.
  • 3 Snijd de courgette in plakken en bak ze in het vet van de chorizo in 3-4 minuten mooi bruin en schep ze naast de chorizo.
  • 4 Schep de Toscaanse roerbakgroenten en de Italiaanse kruiden door het bakvet in de hapjespan en roerbak 2-3 minuten.
  • 5 Schep de kikkererwten erdoor en warm het gerecht in 4-5 minuten door.
  • 6 Schep de kikkererwten met groenten in diepe borden en verdeel de plakjes chorizo en de plakken courgette erover.