recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kip-en-preischotel

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - sesamzaad (2 eetlepels)
  • - halfvolle melk (100 ml)
  • - aardappelen (1 kilo)
  • - prei (800 gram)
  • - sinaasappel (1 )
  • - vloeibare margarine (3 eetlepels)
  • - kaneel (2 theelepels)
  • - kippenbouten (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de prei in dikke ringen.
  • 2 Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes.
  • 3 Wrijf de kippenbouten in met zout, peper en kaneel en bak ze in een hapjespan met tweederde van de margarine rondom bruin.
  • 4 Pers de sinaasappel en rasp deze.
  • 5 Voeg het sinaasappelsap en de rasp toe en stoof de bouten afgedekt in 20 minuten zachtjes gaar.
  • 6 Neem de bouten uit de pan.
  • 7 Schep de prei met wat zout en zo nodig een beetje water door het stoofvocht.
  • 8 Smoor de prei afgedekt in 8-10 minuten beetgaar.
  • 9 Kook de aardappelblokjes in 10 minuten gaar.
  • 10 Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • 11 Haal het kippenvlees van de bouten en leg het in een ingevette ovenschaal.
  • 12 Schep de prei met het stoofvocht over de kip.
  • 13 Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer ze met de melk en de rest van de margarine tot een smeuïge puree.
  • 14 Strijk de puree over de kip en prei uit en strooi het sesamzaad erover.
  • 15 Bak de schotel in de oven in 20 minuten goudbruin.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.