recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kip in amandelcurry

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - verse koriander (2 eetlepels)
  • - kippenbouillon (bouillontablet) (250 ml)
  • - tomaatstukjes (blik) (400 gram)
  • - ui (1 )
  • - kipfilet (400 gram)
  • - chilipoeder (0.5 theelepel)
  • - gemalen kurkuma (1 theelepel)
  • - gemalen koriander (1 theelepel)
  • - gemalen komijn (1 theelepel)
  • - verse gemberwortel (2 cm)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - olie (3 eetlepels)
  • - amandelschaafsel (75 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Extra nodig: keukenmachine.
  • 2 Pers de knoflook.
  • 3 Rasp de gemberwortel.
  • 4 Snijd de kipfilet in blokjes.
  • 5 Snijd de ui in dunne partjes.
  • 6 Hak de korinader fijn.
  • 7 Maal tweederde van de amandelen in de keukenmachine fijn.
  • 8 Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de knoflook en gember zachtjes tot ze lekker gaan ruiken.
  • 9 Roer de specerijen erdoor, voeg dan de kipblokjes en de uipartjes toe en roerbak 2-3 minuten.
  • 10 Voeg de tomaatstukjes en gemalen amandelen toe en bak alles nog 1 minuut.
  • 11 Schenk de bouillon erbij en laat het gerecht nog 15-20 minuten zachtjes sudderen, voeg zo nodig wat zout naar smaak toe.
  • 12 Bak de resterende amandelen in een droge koekenpan goudbruin.
  • 13 Serveer de curry in een schaal en strooi de amandelen en koriander erover.
  • 14 Lekker met basmatirijst.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.