recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kip met appeltjes uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
105 min
Ingrediënten
  • - kaneelstokje (1 )
  • - stevige appels (6 stuks)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - sjalotjes (250 g)
  • - tijm (8 takjes)
  • - knoflook (4 tenen)
  • - citroen (1 stuks)
  • - Kemper Landhoen (1 stuks)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de citroen in stukjes; Plet de knoflook; Pel de sjalotjes.
  • 2 Bestrooi de kip van binnen en buiten met zout en versgemalen zwarte peper.
  • 3 Vul de buikholte met citroen, knoflook en tijm en steek de opening dicht met cocktailprikkers.
  • 4 Leg de kip in een braadslede, verdeel de sjalotjes eromheen en sprenkel de olijfolie erover.
  • 5 Schuif de braadslede in de oven en schakel deze in op 180 °C.
  • 6 Verwarm de kip 1 uur.
  • 7 Halveer de appels en verwijder de klokhuizen.
  • 8 Maak het kaneelstokje in de vijzel fijn.
  • 9 Zet de appeltjes rond de kip en strooi de kaneel en peper naar smaak erover.
  • 10 Besprenkel alles met braadvocht en laat de kip met appeltjes in nog 30 minuten goudbruin en gaar worden.
  • 11 Wijntip: krachtige rode wijn, zoals Gigondas of Montagne-Saint-Emilion.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.