recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kip met citroen en courgette

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - kippenbouillon (200 ml)
  • - zwarte olijven zonder pit (100 gram)
  • - citroen (1 )
  • - courgettes (2 )
  • - uien (2 )
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - gemalen komijn (2 theelepels)
  • - kipfilet (400 gram)
  • - zilvervliesrijst (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen.
  • 2 Snij de kip in grove stukken, snij de courgettes in blokjes, de ui in partjes en de citroen in stukken.
  • 3 Wrijf de kip in met zout, komijn en versgemalen zwarte peper en bak de stukken in een braadpan met olijfolie rondom bruin.
  • 4 Bak de ui en courgette 3 minuten mee.
  • 5 Schep de citroen en olijven erdoor en schenk de bouillon erbij.
  • 6 Stoof de kip en groenten afgedekt in 20 minuten zachtjes gaar.
  • 7 Schep de rijst in diepe borden en schep de kip met courgette en saus erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.