recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kip met citroen en courgette

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - kippenbouillon (200 ml)
  • - zwarte olijven zonder pit (100 gram)
  • - citroen (1 )
  • - courgettes (2 )
  • - uien (2 )
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - gemalen komijn (2 theelepels)
  • - kipfilet (400 gram)
  • - zilvervliesrijst (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen.
  • 2 Snij de kip in grove stukken, snij de courgettes in blokjes, de ui in partjes en de citroen in stukken.
  • 3 Wrijf de kip in met zout, komijn en versgemalen zwarte peper en bak de stukken in een braadpan met olijfolie rondom bruin.
  • 4 Bak de ui en courgette 3 minuten mee.
  • 5 Schep de citroen en olijven erdoor en schenk de bouillon erbij.
  • 6 Stoof de kip en groenten afgedekt in 20 minuten zachtjes gaar.
  • 7 Schep de rijst in diepe borden en schep de kip met courgette en saus erop.