recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kip met prei en mosterd

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - minikrieltjes (600 gram)
  • - sinaasappel (1 )
  • - platte peterselie (fijngehakt) (2 eetlepels)
  • - preien (3 )
  • - vloeibare margarine (3 eetlepels)
  • - mosterd (2 eetlepels)
  • - kipfilet (400 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Zorg voor drie stukken kipfilet per persoon.
  • 2 Snijd de preien in ringen van 1 cm.
  • 3 Pers de sinaasappel.
  • 4 Wrijf de stukken kip in met zout, versgemalen zwarte peper en de helft van de mosterd en bak ze in een hapjespan met de helft van de margarine in 3-4 minuten rondom bruin.
  • 5 Leg ze op een bord.
  • 6 Bak de prei in het bakvet al omscheppend in 3-4 minuten beetgaar.
  • 7 Roer de resterende mosterd met de peterselie en het sinaasappelsap erdoor en leg de stukken kip ertussen.
  • 8 Smoor de kip in nog 15 minuten zachtjes gaar.
  • 9 Bak de krieltjes in een koekenpan met de rest van de margarine afgedekt in 10 minuten goudbruin en gaar.
  • 10 Schep de kip met prei op borden en schep de krieltjes ernaast.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.