recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kip met spek en appel uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
90 min
Ingrediënten
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - knoflook (3 tenen)
  • - kaneel (2 theelepels)
  • - stevige appels (3 )
  • - kippenbouillon (150 ml)
  • - katenspek (100 gram)
  • - citroen (1 )
  • - verse tijmblaadjes (2 eetlepels)
  • - scharrelkip (1 hele)
Bereidingswijze
  • 1 Strooi de helft van de tijm met wat zout en versgemalen zwarte peper in de buikholte van de kip.
  • 2 Snijd de knoflook in plakjes.
  • 3 Wrijf de buitenkant in met een paar eetlepels citroensap, citroenrasp en zout en peper.
  • 4 Leg de kip in een braadslede en strooi er de rest van de tijmblaadjes over.
  • 5 Bekleed de bovenkant en poten met de plakjes spek.
  • 6 Schenk de bouillon op de bodem.
  • 7 Schuif de braadslede in de oven en schakel deze in op 175 °C.
  • 8 Braad de kip 40 minuten, schep er af en toe wat braadvocht over.
  • 9 Snijd de appels in vieren en verwijder de klokhuizen.
  • 10 Schep de appelparten om met kaneel, tijm, knoflook en olijfolie en verdeel de appels rond de kip.
  • 11 Braad de kip in nog 30-40 minuten gaar en knapperig bruin.
  • 12 Lekker met gebakken aardappelen en sperziebonen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.