recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kip met spinazie uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - minikrieltjes (600 gram)
  • - geraspte 30+ kaas (50 gram)
  • - mozarella (1 bol)
  • - panklare spinazie (600 gram)
  • - uien (2 )
  • - vloeibare margarine (4 eetlepels)
  • - nootmuskaat
  • - kipfilet (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Snijd de kipfilet in acht stukken.
  • 3 Wrijf de kip in met zout, peper en nootmuskaat en bak ze in een koekenpan met de helft van de margarine in 5 minuten rondom bruin.
  • 4 Leg ze op een bord.
  • 5 Snijd de uien in partjes.
  • 6 Fruit de ui zachtjes aan in het bakvet en schep de spinazie erdoor.
  • 7 Laat op hoog vuur de blaadjes slinken en het vocht verdampen.
  • 8 Breng op smaak met zout en peper.
  • 9 Schep de spinazie in een lage ovenschaal en leg de stukken kip ertussen.
  • 10 Snijd de mozzarella in acht plakken.
  • 11 Verdeel de mozzarella en geraspte kaas erover.
  • 12 Laat de schotel in de oven in 20-25 minuten heet worden en goudbruin kleuren.
  • 13 Bak de krieltjes in een koekenpan in 8-10 minuten afgedekt goudbruin en gaar.
  • 14 Serveer de krieltjes bij de kipschotel.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.