recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kip uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
90 min
Ingrediënten
  • - boter (1 eetlepel)
  • - witte wijn (250 ml)
  • - ui (1 )
  • - gedroogde tijm (1 theelepel)
  • - grof zeezout
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - verse tijm (2 takjes)
  • - laurierblaadjes (8 )
  • - citroenen (2 )
  • - kip (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C.
  • 2 Snijd één citroen in parten en één in plakjes.
  • 3 Wrijf de buikholte van de kip in met zout en duw de partjes citroen, een vierde laurierblaadjes en de takjes tijm er in.
  • 4 (Zijn er geen biologische citroenen, boen dan de schil).
  • 5 Maak met je vingers het vel los van het borstvlees en duw aan elke kant er een laurierblad onder.
  • 6 Duw de andere laurierblaadjes tussen het vel van de bouten.
  • 7 Smeer de kip rijkelijk in met olijfolie, bestrooi met zeezout en tijm.
  • 8 Leg de kip op een uitlekrooster van een bakblik.
  • 9 Vul de bodem van het bakblik met twee cm water en leg hier de plakjes citroen en ringetjes ui in.
  • 10 Bak de kip in de oven.
  • 11 Eerst 40 minuten op de ene zijkant en dan 40 minuten op de andere zijkant.
  • 12 De kip is gaar als je er met een breinaald in prikt en er helder vocht uit stroomt.
  • 13 Haal de kip uit het bakblik, voeg de witte wijn in het bakblik toe en kook op hoog vuur in.
  • 14 Voeg de boter toe en serveer bij de kip.
  • 15 Serveer de kip met gebakken krieltjes met spekjes en gemengde groene groenten.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.