recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kipbraadsticks met aubergine

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - water (150 ml)
  • - kipbraadsticks naturel (8 stuks)
  • - shoarmakruiden (1.5 eetlepel)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - grote ui (1 stuks)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - grote aubergine (1 stuks)
  • - tomaten (4 stuks)
  • - gemengde olijven (100 gram)
  • - couscous (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Wrijf de braadsticks in met de shoarmakruiden en bak ze in een hapjespan met olijfolie rondom bruin.
  • 2 Snipper de ui grof, hak de knoflook fijn en snijd de aubergine in blokjes.
  • 3 Verdeel de ui, knoflook en aubergine rond de kip en bak alles al omscheppend 3-4 minuten.
  • 4 Snijd de tomaten in stukjes.
  • 5 Voeg de tomaten en olijven toe met wat zout en het water.
  • 6 Laat de braadsticks nog 20 minuten zachtjes sudderen.
  • 7 Bereid de couscous volgens de aanwijzingen.
  • 8 Schep de couscous in diepe borden en schep de braadsticks met aubergine en saus erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.