recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kipbraadsticks met courgette en citroen uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
70 min
Ingrediënten
  • - tafelaardappelen (1 kilo)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - citroen (1 )
  • - gemengde olijven (100 gram)
  • - ui (1 )
  • - courgettes (2 )
  • - kaneel (1 theelepel)
  • - gemalen komijn (2 theelepels)
  • - kipbraadsticks (8 )
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de courgettes in blokjes.
  • 2 Snipper de ui grof.
  • 3 Wrijf de kipbraadsticks in met zout, versgemalen zwarte peper, komijn en kaneel en leg ze in een ovenschaal.
  • 4 Verdeel de courgette, ui en olijven ertussen en schenk de bouillon op de bodem.
  • 5 Boen de citroen schoon.
  • 6 Snijd de citroen in 8 stukken en leg ze tussen de kip en groenten.
  • 7 Sprenkel de olijfolie erover.
  • 8 Schuif de schaal in de oven en schakel de oven in op 200 °C.
  • 9 Laat de schotel in 40 minuten bruin en gaar worden.
  • 10 Kook de aardappelen in 20 minuten gaar en geef ze bij de kipschotel.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.