recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kipbraadsticks met sinaasappel en olijven

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - kippenbouillon (200 ml)
  • - zwarte olijven zonder pit (100 g)
  • - sinaasappels (2 stuks)
  • - gedroogde Italiaanse kruiden (1 eetlepel)
  • - chilipoeder (1 eetlepel)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - uien (2 stuks)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - kipbraadsticks (500 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met couscous en andijviesalade.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de uien in dunne partjes; Snijd de knoflook in plakjes; Boen de sinaasappels goed schoon.
  • 3 Wrijf de kipbraadsticks in met zout en peper en bak ze in een braadpan met hete olijfolie in 5 minuten rondom bruin.
  • 4 Bak de ui en knoflook 2 minuten mee.
  • 5 Halveer de sinaasappels en snijd ze dan in plakken.
  • 6 Schep de chilipoeder en Italiaanse kruiden met de plakken sinaasappel en olijven door de kip en schenk de bouillon erbij.
  • 7 Stoof de kip met het deksel schuin op de pan in 25-30 minuten zachtjes gaar.
  • 8 Wijntip: Jonge, frisse witte wijn, bijvoorbeeld Verdicchio dei Castelli di Jesi uit Italië of Sauvignon Blanc uit Chili.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.