recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kipburgers met ananassalsa en broccoli

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - water (400 ml)
  • - kipburger (4 stuks)
  • - broccoliroosjes (600 gram)
  • - meergranenrijst (275 gram)
  • - kerriepoeder (1 eetlepel)
  • - vloeibare margarine (4 eetlepels)
  • - fijngehakte koriander (2 eetlepels)
  • - verse ananasstukjes (250 gram) (1 bakje)
  • - sambal oelek (1 theelepel)
  • - wittewijnazijn (1 eetlepel)
  • - donkere basterdsuiker (1 eetlepel)
Bereidingswijze
  • 1 Meng in een schaaltje de bruine suiker met de azijn en sambal.
  • 2 Snijd de ananas in kleine stukjes en schep ze met de koriander door de dressing.
  • 3 Verwarm de helft van de margarine in een pan en roer de kerriepoeder en meergranenrijst erdoor.
  • 4 Voeg het water met wat zout toe en kook de rijst in 15 minuten zachtjes gaar.
  • 5 Kook de broccoliroosjes in ruim kokend water met wat zout in 6 minuten beetgaar.
  • 6 Bak de kipburgers in een koekenpan met de andere helft van de margarine in 8-10 minuten bruin en gaar, keer ze regelmatig.
  • 7 Leg de kipburgers op borden en schep de rijst en broccoli ernaast.
  • 8 Schep de ananassalsa in kleine glaasjes en zet die op de borden erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.