recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kipcurry met broccoli

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - zout
  • - broccoli (500 gram)
  • - basmatirijst (250 gram)
  • - kippenbouillon (100 ml)
  • - kokosmelk (100 ml)
  • - tomatenblokjes met tomatensap (blik) (400 gram)
  • - verse gemberwortel (3 cm)
  • - rode peper (1 )
  • - knoflook (2 tenen)
  • - neutrale olie (2 eetlepels)
  • - kerriepoeder (1.5 eetlepel)
  • - kipfilet (400 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Extra benodigheden: stoommandje, -oven of –pan.
  • 2 Hak de tenen knoflook fijn.
  • 3 Verwijder de zaadjes uit de rode peper en hak de peper fijn.
  • 4 Rasp de gemberwortel.
  • 5 Snijd de kipfilet in grove stukken en wrijf ze in met zout en kerriepoeder.
  • 6 Verwarm de olie in een hapjespan en bak de stukken kip in vier tot zes minuten rondom lichtbruin.
  • 7 Verdeel de knoflook, rode peper en gember ertussen en bak tot het lekker gaat ruiken.
  • 8 Verdeel de tomatenblokjes met sap tussen de stukken kip en schenk de kokosmelk en bouillon erbij.
  • 9 Laat de curry zonder deksel vijftien tot twintig minuten zachtjes sudderen tot de kip omhuld is met een lekkere pittige saus.
  • 10 Kook de rijst volgens de aanwijzingen gaar.
  • 11 Snijd intussen de roosjes van de broccoli.
  • 12 Schil de stronk met een dunschiller en snijd de stronk in plakjes.
  • 13 Leg de broccoliplakjes en de broccoliroosjes in een stoommandje en stoom deze in een stoomoven of stoompan in acht tot tien minuten beetgaar.
  • 14 Schep de rijst in diepe borden en schep de kipcurry erop.
  • 15 Serveer de broccoli erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.