recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kipcurry met broccoli

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - zout (1.5 )
  • - water (400 ml)
  • - zilvervliesrijst (300 gram)
  • - broccoli (300 gram)
  • - zonnebloemolie (3 eetlepels)
  • - ui (1 )
  • - knoflook (2 tenen)
  • - winterwortel (300 gram)
  • - milde kerriepoeder (1.5 eetlepel)
  • - kipfilet (300 gram)
  • - tomatenpuree (klein) (1 blikje)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen.
  • 2 Snijd de broccoliroosjes van de stronk.
  • 3 Schil de stronk en snijd hem in blokjes.
  • 4 Kook de broccoli in ruim water in 4 minuten beetgaar.
  • 5 Rasp de ui.
  • 6 Pers de knoflook.
  • 7 Snijd de winterwortel in kleine blokjes.
  • 8 Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui, knoflook en wortel 2 minuten met de kerriepoeder zachtjes glazig.
  • 9 Kruid de kipblokjes met zout en peper en bak ze 2-3 minuten mee.
  • 10 Roer de tomatenpuree erdoor, bak nog 1 minuut en roer er dan het water met het zout door.
  • 11 Laat de curry nog 15 minuten zachtjes sudderen.
  • 12 Schep de broccoli erdoor en warm de curry goed door.
  • 13 Verdeel de rijst over diepe borden en schep de curry erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.