recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kipcurry met mango

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - broccoliroosjes (300 gram)
  • - rijst (300 gram)
  • - boter (25 )
  • - milde Indiase currypasta (1.5 eetlepel)
  • - scharrelkipfilets (450 gram)
  • - kokosmelk (200 ml)
  • - vers gesneden mango (250 gram)
  • - bosuitjes (3 )
  • - amandelschaaafsel (3 eetlepels)
  • - water (100 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de bosuitjes in stukken van 3 cm.
  • 2 Kook de broccoli in ruim kokend water met wat zout in 3-4 minuten beetgaar.
  • 3 Giet de roosjes af en spoel ze in een vergiet met koud water.
  • 4 Laat ze goed uitlekken.
  • 5 Kook de rijst volgens de aanwijzingen gaar.
  • 6 Verwarm de boter in een hapjespan en roer de currypasta erdoor.
  • 7 Snijd de kipfilet in drie stukken per persoon.
  • 8 Leg de stukken kip in de pan, bestrooi ze met wat zout en bak ze in 4 minuten rondom bruin.
  • 9 Schenk de kokosmelk en het water bij de kip en stoof de kip in 10 minuten zachtjes gaar.
  • 10 Verdeel de mangoblokjes, bosui en broccoliroosjes tussen de stukken kip en verwarm het gerecht nog 3-4 minuten op zacht vuur.
  • 11 Bak de amandelen in een droge koekenpan goudbruin.
  • 12 Schep de rijst in diepe borden en schep de kipcurry erop.
  • 13 Strooi de amandelen erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.