recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kipcurry met nectarines

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - water (150 ml)
  • - geschaafde amandelen (50 gram)
  • - nectarines (3 )
  • - tomaten (500 gram)
  • - ui (1 )
  • - kipfilet (400 gram)
  • - milde indiase currypasta of kerriepoeder (1.5 eetlepel)
  • - verse gember (1 eetlepel)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - olie (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Versnipper de ui.
  • 2 Pers de tenen knoflook en rasp de verse gember.
  • 3 Snijd de kipfilet en de tomaten in blokjes.
  • 4 Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de knoflook met de gember en currypasta of kerriepoeder zachtjes tot de geur vrijkomt.
  • 5 Schep de blokjes kip erdoor en bak ze 2 tot 3 minuten op zacht vuur.
  • 6 Schep de ui en tomaten erdoor en bak alles nog 2 minuten.
  • 7 Voeg wat zout toe en het water toe en laat de curry zachtjes 10 tot 12 minuten sudderen.
  • 8 Was de nectarines, snijd het vruchtvlees in blokjes en schep ze door de curry.
  • 9 Warm de curry nog 6 tot 8 minuten zachtjes door.
  • 10 Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin en strooi ze over de curry.
  • 11 Lekker met basmatirijst en sperziebonen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.