recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kipfilet gevuld met kruidenkaas

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - kippenbouillon (van een tablet) (100 ml)
  • - citroensap (1 eetlepel)
  • - vloeibare margarine (3 eetlepels)
  • - kipfilets (4 )
  • - ham (2 plakjes)
  • - bieslook (2 eetlepels)
  • - verse basilicum (2 eetlepels)
  • - verse roomkaas met kruiden (100 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met pasta en peultjes.
  • 2 Voorbereiding: Hak de verse basilicum fijn; Knip de bieslook fijn.
  • 3 Meng de kaas met het basilicum en het bieslook.
  • 4 Halveer de plakjes ham.
  • 5 Snijd de kipfilets overlangs door tot op 1 cm van de rand.
  • 6 Klap de filets open.
  • 7 Strooi er zout en peper over.
  • 8 Leg op elke filet een half plakje ham en strijk het kaasmengsel erover uit.
  • 9 Klap de kipfilets weer dubbel en steek ze vast met een cocktailprikker.
  • 10 Verhit de margarine in een koekenpan en bak de kipfilets in 5-6 minuten bruin.
  • 11 Keer ze halverwege.
  • 12 Roer het citroensap en de bouillon door het bakvet en laat de kipfilets in nog 6-8 minuten zachtjes gaar worden.
  • 13 Keer ze heel regelmatig.
  • 14 Wijntip: Droge rosé, volle witte (chardonnay) of een lichte rode wijn, zoals Bardolino of Beaujolais.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.