recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kipfilet in kerrieroom met broccoli

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - tafelaardappelen (800 gram)
  • - kipfilet (300 gram)
  • - vloeibare margarine (3 eetlepels)
  • - ui (1 )
  • - kerriepoeder (1 eetlepel)
  • - kookroom (200 ml)
  • - broccoliroosjes (500 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  • 2 Snijd de kipfilet in 3 stukken per persoon.
  • 3 Kook de aardappelen in 20 minuten gaar.
  • 4 Wrijf de stukken kip in met zout en peper en bak ze in een hapjespan met margarine rondom bruin.
  • 5 Snipper de ui.
  • 6 Bak de ui en kerriepoeder 2 minuten mee.
  • 7 Schenk de room erbij en laat de kip nog 10 minuten zachtjes in de saus sudderen.
  • 8 Breng op smaak met zout en peper.
  • 9 Gebruik de broccoliroosjes.
  • 10 Snijd de stronk in plakjs.
  • 11 Leg de broccoli in een stoommandje en hang dit in de pan boven de aardappelen.
  • 12 Stoom de broccoli in 4 minuten gaar.
  • 13 Giet de aardappelen af.
  • 14 Schep de kip met kerriesaus op borden en schep de aardappelen en broccoli ernaast.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.