recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kipfilet in rauwe ham

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - knoflook (1 teen)
  • - italiaanse kruiden (1 eetlepel(s))
  • - nootmuskaat
  • - olijfolie (6 eetlepel(s))
  • - kipfilets (4 )
  • - rauwe ham (8 plakjes)
  • - witte wijn (1.5 dl)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met tagliatelle en gegrilde tomaatjes.
  • 2 Voorbereiding: pers de knoflook.
  • 3 Meng de knoflook, Italiaanse kruiden, nootmuskaat en peper naar smaak met de helft van de olijfolie.
  • 4 Bestrijk de kipfilets rondom met dit mengsel.
  • 5 Wikkel elke kipfilet in twee plakjes ham en laat ze heel even liggen.
  • 6 Verhit de andere helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilets op matig hoog vuur in 4-6 minuten bruin, keer ze halverwege.
  • 7 Schenk de wijn of bouillon langs de rand van de pan erbij en laat de kip nog 6-8 minuten zachtjes sudderen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.