recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kipfilet met appelcurry

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - peterselie (2 eetlepels)
  • - biogarde roer (250 ml)
  • - milde kerriepoeder (1 eetlepel)
  • - appels (2 stuks)
  • - ui (1 stuks)
  • - vloeibare margarine (25 g)
  • - kipfilets (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met zilvervliesrijst en broccoli.
  • 2 Voorbereiding: Snipper de ui grof; Snijd de appels in blokjes; Hak de peterselie fijn.
  • 3 Wrijf de kipfilets in met zout en peper.
  • 4 Verhit de margarine in een koekenpan en bak de kipfilets in 5 minuten bruin.
  • 5 Bak de ui 2-3 minuten mee.
  • 6 Leg de kipfilets op een bord en bak de appelstukjes en kerriepoeder 2-3 minuten met de ui mee.
  • 7 Roer de yoghurt erdoor en leg de kipfilets erin.
  • 8 Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 9 Laat het geheel nog 10-15 minuten zachtjes stoven tot de kipfilets gaar zijn.
  • 10 Roer de peterselie door de saus.
  • 11 Wijntip: Rinse witte wijn, zoals sauvignon blanc, riesling of Muscadet.
  • 12 Vervangtip: U kunt ook volle yoghurt gebruiken in plaats van de biogarde.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.