recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kipfilet met aubergine en tomaat

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - water (400 ml)
  • - couscous (250 gram)
  • - shoarmakruiden (1 eetlepel)
  • - ui (1 stuk(s))
  • - mozzarella (2 bollen)
  • - gedroogde Italiaanse kruiden (0.5 eetlepel)
  • - tomaten (4 stuk(s))
  • - kipfilet (250 gram)
  • - olijfolie (3 eetlepel(s))
  • - aubergine (1 stuk(s))
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • 2 Snijd de aubergine in de lengte in mooie, dikke plakken.
  • 3 Bestrijk ze dun met olijfolie en bak ze in een grillpan gaar.
  • 4 Leg de plakken aubergine naast elkaar in een lage ovenschaal.
  • 5 Snijd de kipfilet in gelijke stukken.
  • 6 Wrijf de stukken kip in met zout en peper en leg ze op de aubergine.
  • 7 Snijd de tomaten en mozzarella in plakken.
  • 8 Dek de kip af met plakken tomaat en mozzarella en strooi er Italiaanse kruiden en wat zout en peper over.
  • 9 Bak de stapeltjes in de oven in 25 minuten gaar.
  • 10 Snipper de ui heel fijn.
  • 11 Fruit de ui met de shoarmakruiden in olijfolie glazig.
  • 12 Bak de couscous 1 minuut mee, voeg het water toe en laat de couscous 10 minuten van het vuur af staan.
  • 13 Leg de aubergine-kipstapeltjes op borden en schep de couscous ernaast.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.