recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kipfilet met basilicumsaus en gebakken krieltjes

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - bosuitjes (3 )
  • - waspeen (500 gram)
  • - slagroom (200 ml)
  • - pesto (3 eetlepels)
  • - kipfilet (400 gram)
  • - vloeibare margarine (4 eetlepels)
  • - minikrieltjes (600 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Bak de aardappeltjes in een koekenpan met de helft van de margarine afgedekt in 10 minuten goudbruin en gaar.
  • 2 Snijd de kipfilet in stukken van ongeveer 50 gram.
  • 3 Wrijf de stukken kip in met zout en peper en bak ze in een hapjespan met de rest van de margarine rondom bruin.
  • 4 Roer de pesto en room door het bakvet en laat de kip op zacht vuur in 10 minuten gaar worden.
  • 5 Snijd de bosuitjes in stukken van 3 cm.
  • 6 Stoom de worteltjes en bosui in een mandje boven een pan kokend water in 10 minuten gaar.
  • 7 Schep de kipfilet met saus op borden en schep de aardappeltjes en groente ernaast.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.