recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kipfilet met druiven en witte wijn

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - witte druiven (200 gram)
  • - slagroom (100 ml)
  • - witte wijn (100 ml)
  • - verse dragon (2 takjes)
  • - sjalotjes (2 )
  • - boter (40 gram)
  • - kipfilets (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de sjalotjes.
  • 2 Bestrooi de kipfilets met zout en peper.
  • 3 Bak de filets aan elke zijde 2 minuten in de boter, op niet te hoog vuur.
  • 4 Voeg de sjalotjes toe en laat 1 minuut meebakken.
  • 5 Voeg de verse dragon of 1 theelepel gedroogde), witte wijn en slagroom toe.
  • 6 Zet het vuur laag, dek de pan af met een deksel en laat 10 minuten garen.
  • 7 Was de druiven en droog ze met keukenpapier.
  • 8 Haal de kip uit de pan en hou hem warm onder aluminiumfolie.
  • 9 Kook de saus in tot de gewenste dikte en warm op het laatst de druiven 1 minuut mee.
  • 10 Serveer de kip samen met de druivensaus.
  • 11 Lekker met rijst.