recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kipfilet met tomaten en amandelen uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - lage ovenschaal, ingevet met olijfolie
  • - geschaafde amandelen (50 gram)
  • - red pearl tomaten (2 bakje(s))
  • - kipfilet (400 gram)
  • - olijfolie (5 eetlepel(s))
  • - honing (2 eetlepel(s))
  • - sinaasappel (1 )
  • - knoflook (2 tenen)
  • - kaneel (1 theelepel)
  • - pikante paprikapoeder (1 theelepel)
  • - gemalen komijn (1 theelepel)
  • - kurkuma (1 theelepel)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 175 ?C.
  • 2 Snijd voor elk persoon 3 stukken kipfilet.
  • 3 Pers de knoflook.
  • 4 Rasp de sinaasappel en pers de vrucht uit.
  • 5 Meng in een kom de specerijen met wat zout en versgemalen zwarte peper en roer de knoflook, sinaasappelrasp, honing, olijfolie en de helft van het sinaasappelsap erdoor.
  • 6 Wrijf de stukken kip in met de helft van dit mengsel en leg ze in de ovenschaal.
  • 7 Leg er driekwart van de tomaten tussen.
  • 8 Roer het resterende sinaasappelsap door het kruidenmengsel en schenk dit over de tomaten.
  • 9 Strooi de amandelen erover.
  • 10 Schuif de schaal in de oven en laat de kip en tomaten in 35-40 minuten gaar worden.
  • 11 Voeg eventueel een klein scheutje water toe als het geheel te droog wordt.
  • 12 Lekker met couscous of rijst.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.