recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kipfilet met venkel en Gorgonzolajus

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - gorgonzola (100 gram)
  • - witte wijn (100 ml)
  • - peterselie (fijngehakt) (2 eetlepels)
  • - sinaasappel (1 )
  • - venkelknol (1 )
  • - scharrelkipfilets (4 )
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - boter (25 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Halveer de venkelknol.
  • 2 Rasp de sinaasappelschil.
  • 3 Verwarm de boter en olijfolie in een hapjespan tot het schuim weg trekt.
  • 4 Kruid de kipfilets met zout en versgemalen zwarte peper en bak ze op matig hoog vuur in 10-12 minuten rondom mooi bruin en gaar.
  • 5 Schaaf de venkel (in de keukenmachine) in flinterdunne reepjes.
  • 6 Leg de kipfilets op een warm bord en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  • 7 Schep de venkel met de sinaasappelrasp door het bakvet en bak de venkel in 2-3 minuten beetgaar.
  • 8 Schep de peterselie met wat zout en peper erdoor.
  • 9 Schep ook de venkel op het bord.
  • 10 Schenk de wijn bij het bakvet en voeg de Gorgonzola toe.
  • 11 Verwarm de wijn met gorgonzola al roerend tot het een mooi licht gebonden jus is.
  • 12 Leg de kipfilets op warme borden en schenk de jus erover.
  • 13 Schep de venkel erop en ernaast.
  • 14 Lekker met gebakken krieltjes en een salade van veldsla met sinaasappel.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.