recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kipfilet met venkel, ham en gorgonzolasaus

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - scharrelkipfilets (900 gram)
  • - venkelknol (klein) (1 )
  • - rauwe ham (4 plakken)
  • - boter (25 gram)
  • - droge witte wijn (150 ml)
  • - gorgonzola (100 grm)
Bereidingswijze
  • 1 Halveer de venkelknol en snijd er vanuit het midden per persoon een mooie dunne plak af.
  • 2 Wrijf de kipfilets in met versgemalen peper en leg op elke filet een plakje venkel.
  • 3 Halveer de plakken ham in de lengte en wikkel elke kipfilet stevig in twee halve plakken ham.
  • 4 Laat de kipfilets zo 15 minuten liggen zodat de ham goed op het vlees blijft plakken.
  • 5 Verwarm de boter in een koekenpan tot het schuim wegtrekt.
  • 6 Leg de kipfilets met de venkel naar beneden in de pan en bak de filets op matig hoog vuur in 14-16 minuten mooi bruin en gaar.
  • 7 Draai als de filets eenmaal bruin zijn het vuur lager.
  • 8 Keer de filets regelmatig met behulp van een spatel.
  • 9 Houd de kipfilets op een bord onder aluminiumfolie warm.
  • 10 Roer de wijn door het bakvet en schraap de aanbaksels los.
  • 11 Snijd de gorgonzola in stukjes.
  • 12 Voeg de gorgonzola toe en laat de kaas al roerende smelten.
  • 13 Verwarm de saus 2-3 minuten tot de dikte goed is.
  • 14 Leg de kipfilets op warme borden en schep de saus erover.
  • 15 Lekker met tagliatelle en broccoli.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.