recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kipfilet met verse tijm

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - droge witte wijn (150 ml)
  • - sinaasappel (1 )
  • - bosuitjes (3 )
  • - verse tijm (3 takjes)
  • - fijne mosterd (1 eetlepel)
  • - kipfilet (400 gram)
  • - boter (50 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de kip in grove stukken.
  • 2 Tijm van takjes rissen en hak het grof.
  • 3 Snijd de bosui in stukken van een cm.
  • 4 Rasp de sinaasappel.
  • 5 Smelt de boter in een hapjespan.
  • 6 Wrijf de stukken kip in met zout, versgemalen peper en mosterd.
  • 7 Bak de stukken kip in vier tot zes minuten zachtjes rondom lichtbruin in de boter.
  • 8 Verdeel de tijm, bosui en sinaasappelrasp rond de kip en schenk langs de rand van de pan de wijn erbij.
  • 9 Laat de kip tien tot twaalf minuten zachtjes in het vocht sudderen, keer de stukken regelmatig.
  • 10 Laat intussen zoveel vocht verdampen dat het een lekkere jus wordt.
  • 11 Leg de stukken kip op warme borden en schep de jus erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.