recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kipkarbonades in mosterdmarinade

Hoofdgerecht
4 personen
85 min
Ingrediënten
  • - tomaten (2 )
  • - andijvie (200 gram)
  • - selderiesalade (300 gram)
  • - minikrieltjes (600 gram)
  • - kipkarbonades (4 )
  • - olie (2 eetlepels)
  • - sojasaus (2 eetlepels)
  • - abrikozenjam (1 eetlepel)
  • - mosterd (1 eetlepel)
Bereidingswijze
  • 1 Meng de mosterd, met jam, sojasaus en olie en wrijf de kip hiermee in.
  • 2 Laat de marinade liefst een half uur intrekken.
  • 3 Kook de krieltjes in 8 minuten beetgaar, laat ze uitlekken en afkoelen.
  • 4 Snijd de andijvie.
  • 5 Snijd de tomaten in stukjes.
  • 6 Schep de krieltjes in een schaal om met de selderijsalade, andijvie en tomaten.
  • 7 Breng de salade op smaak met zout en peper.
  • 8 Rooster de kipkarbonades 15 cm boven een gloeiende barbecue of in een hete oven van 200 °C in 30 minuten gaar en bruin, keer ze heel regelmatig.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.