recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kipkarbonades in pittige saus met broccoli

Hoofdgerecht
4 personen
65 min
Ingrediënten
  • - water (400 ml)
  • - couscous (250 gram)
  • - broccoli (600 gram)
  • - kippenbouillon (van een tablet) (250 ml)
  • - tomatenpuree uit blik (70 gram)
  • - ui (1 )
  • - kipkarbonades (4 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - kaneel (1 theelepel)
  • - chilipoeder (2 theelepels)
  • - knoflook (2 tenen)
Bereidingswijze
  • 1 Pers de knoflook.
  • 2 Meng de knoflook met chilipoeder, kaneel, versgemalen zwarte peper, zout en olijfolie en wrijf de kipkarbonades met dit mengsel in.
  • 3 Laat ze 30 minuten marineren.
  • 4 Bak de karbonades in een hapjespan zonder extra olie in 5 minuten bruin.
  • 5 Bak de ui 2 minuten mee.
  • 6 Roer de tomatenpuree door het bakvet en schenk de bouillon erbij.
  • 7 Stoof de kip in 25 minuten zachtjes gaar.
  • 8 Kook de broccoliroosjes en –plakjes in ruim kokend water met wat zout in 5 minuten beetgaar.
  • 9 Kook het water.
  • 10 Laat de couscous in een kom met zout en het kokend water in 5 minuten wellen.
  • 11 Serveer de kip met de broccoli en couscous.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.