recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kipkarbonades met abrikozen en couscous

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - kipkarbonades (4 )
  • - paprikapoeder (1 eetlepel(s))
  • - komijn (1 theelepel(s))
  • - olijfolie (2 eetlepel(s))
  • - ui (1 )
  • - wortels (3 )
  • - courgette (1 )
  • - gedroogde abrikozen (125 gram)
  • - kippenbouillon (van tablet) (250 ml)
  • - couscous (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: snipper de ui grof; snijd de wortels in stukken; snijd de courgette in stukken; halveer de abrikozen.
  • 2 Wrijf de kipkarbonades in met paprikapoeder en komijn en bak ze in een hapjespan met hete olie rondom bruin.
  • 3 Verdeel de ui, wortel en courgette rond de kip en bak nog 2 minuten.
  • 4 Voeg de abrikozen en bouillon toe en stoof de kip in 20 minuten zachtjes gaar.
  • 5 Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op het pak.
  • 6 Schep de couscous in diepe borden en leg de kipkarbonades erop.
  • 7 Schep de groenten met saus erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.