recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kipkarbonades met courgette en mosterd

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - peterselie (fijngehakt) (2 eetlepels)
  • - kippenbouillon (van een tablet) (200 ml)
  • - courgettes (2 )
  • - ui (1 )
  • - vloeibare margarine (3 eetlepels)
  • - grove mosterd (2 eetlepels)
  • - kipkarbonades (4 )
  • - zilvervliesrijst (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen.
  • 2 Snipper de ui.
  • 3 Snijd de courgettes in blokjes.
  • 4 Wrijf de kipkarbonades in met zout, versgemalen zwarte peper en de helft van de mosterd.
  • 5 Bak de kipkarbonades in een hapjespan met margarine rondom bruin.
  • 6 Verdeel de ui en courgette eromheen en bak alles nog 3-4 minuten.
  • 7 Schenk de bouillon erbij en laat de kip in nog 15 minuten zachtjes gaar sudderen.
  • 8 Schep de rest van de mosterd en de peterselie door de groente en warm alles nog 2 minuten zachtjes door.
  • 9 Schep de rijst in diepe borden en schep de groenten erop.
  • 10 Leg de kipkarbonades erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.