recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kipkarbonades met zuurkool en puree

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - warme melk (150 ml)
  • - kippenbouillon (200 ml)
  • - gedroogde oregano (0.5 eetlepel)
  • - zuurkool (500 gram)
  • - uien (2 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - paprikapoeder (1 eetlepel)
  • - kipkarbonades (4 )
  • - tafelaardappelen (1 kilo)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen en snijd deze in stukken.
  • 2 Snipper de uien grof.
  • 3 Laat de zuurkool goed uitlekken.
  • 4 Kook de aardappelen in 20 minuten gaar.
  • 5 Wrijf de kipkarbonades in met zout, versgemalen zwarte peper en paprikapoeder en bak ze in een hapjespan met tweederde van de olijfolie rondom bruin.
  • 6 Leg ze op een bord en fruit de ui in het bakvet glazig.
  • 7 Schep de zuurkool en oregano erdoor en schenk de bouillon erbij.
  • 8 Leg de kipkarbonades tussen de zuurkool en stoof ze in 25 minuten zachtjes gaar.
  • 9 Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
  • 10 Roer ze met de melk, de rest van de olijfolie en wat zout en peper tot een smeuïge puree.
  • 11 Serveer de puree bij de kipkarbonades met zuurkool.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.