recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kipmedaillons met artisjokharten

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - platte peterselie (fijngehakt) (3 eetlepels)
  • - kippenbouillon (van tablet) (200 ml)
  • - groene olijven (100 )
  • - rode paprika (groot) (1 )
  • - citroen (0.5 )
  • - knoflook (3 tenen)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - artisjokharten (uit blik) (400 gram)
  • - gemalen komijn (2 theelepels)
  • - kipmedaillons (800 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Laat de artisjokharten uitlekken.
  • 2 Hak de knoflook fijn.
  • 3 Pers de citroen en rasp deze.
  • 4 Snijd de paprika in stukken van 2 cm.
  • 5 Wrijf de kipmedaillons in met zout, versgemalen zwarte peper en komijn.
  • 6 Halveer de artisjokharten.
  • 7 Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak de stukken kip op matig hoog vuur in 3-4 minuten licht bruin.
  • 8 Strooi de knoflook en citroenrasp over de kip en schep de stukken om.
  • 9 Verdeel de paprika, olijven en artisjokharten tussen de kipmedaillons.
  • 10 Schenk de kippenbouillon en een beetje citroensap erbij en laat de kip in 15-20 minuten op heel zacht vuur gaar worden.
  • 11 Strooi de peterselie erover en warm het geheel nog heel even door.
  • 12 Lekker met notenrijst en een salade van (romana)sla met peultjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.