recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kipnuggets uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - plastic zak, kunststof plank, bakplaat en bakpapier
  • - kipfilet op kamertemperatuur (400 )
  • - olie (100 ml)
  • - eieren (2 )
  • - kerriepoeder (0.5 eetlepel)
  • - paprikapoeder (0.5 eetlepel)
  • - cornflakes (100 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Doe de cornflakes met de paprikapoeder, kerriepoeder en 0.5 theelepel zout in een plastic zak en maak de zak dicht.
  • 2 Leg de zak op het aanrecht en rol er met een deegroller of fles over tot de cornflakes helemaal verkruimeld zijn.
  • 3 Schud de zak om de cornflakes en de kruiden te mengen.
  • 4 Schud de cornflakes op een grote schaal en spreid het mengsel over de hele schaal uit.
  • 5 Breek de eieren boven een diep bord en klop ze met een vork los.
  • 6 Schenk de olie in een kommetje.
  • 7 Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • 8 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 9 Leg de kipfilets op de plank en snijd ze in blokjes van 3 cm.
  • 10 Strooi er wat zout over.
  • 11 Haal de blokjes kip één voor één door de eieren en wentel ze daarna door het cornflakeskruim tot ze rondom helemaal bedekt zijn.
  • 12 Doop de kipblokjes tot slot in het kommetje met olie en leg ze naast elkaar op de bakplaat met bakpapier.
  • 13 Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de kipnuggets in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.