recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kipnuggets uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - plastic zak, kunststof plank, bakplaat en bakpapier
  • - kipfilet op kamertemperatuur (400 )
  • - olie (100 ml)
  • - eieren (2 )
  • - kerriepoeder (0.5 eetlepel)
  • - paprikapoeder (0.5 eetlepel)
  • - cornflakes (100 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Doe de cornflakes met de paprikapoeder, kerriepoeder en 0.5 theelepel zout in een plastic zak en maak de zak dicht.
  • 2 Leg de zak op het aanrecht en rol er met een deegroller of fles over tot de cornflakes helemaal verkruimeld zijn.
  • 3 Schud de zak om de cornflakes en de kruiden te mengen.
  • 4 Schud de cornflakes op een grote schaal en spreid het mengsel over de hele schaal uit.
  • 5 Breek de eieren boven een diep bord en klop ze met een vork los.
  • 6 Schenk de olie in een kommetje.
  • 7 Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • 8 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 9 Leg de kipfilets op de plank en snijd ze in blokjes van 3 cm.
  • 10 Strooi er wat zout over.
  • 11 Haal de blokjes kip één voor één door de eieren en wentel ze daarna door het cornflakeskruim tot ze rondom helemaal bedekt zijn.
  • 12 Doop de kipblokjes tot slot in het kommetje met olie en leg ze naast elkaar op de bakplaat met bakpapier.
  • 13 Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de kipnuggets in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.