recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kippenbouten en kruidige groenten

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - couscous (250 gram)
  • - gezeefde tomaten (100 ml)
  • - spruiten (250 gram)
  • - hutspotgroenten (500 gram)
  • - kippenbouten (12 stuks)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - kaneel (2 theelepels)
  • - shoarmakruiden (1 eetlepel)
  • - geperste knoflook (2 tenen)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Meng in een kom de knoflook met de shoarmakruiden, kaneel en olijfolie.
  • 3 Wrijf de kipvleugels in met de helft van dit mengsel.
  • 4 Halveer de spruitjes.
  • 5 Schep de hutspotgroenten en spruitjes door de rest van het kruidenmengsel en meng de gezeefde tomaten met een scheut water erdoor.
  • 6 Verdeel de groenten in een braadslede en leg de kipvleugels ertussen.
  • 7 Schuif de braadslede in de oven en bak de kip en groenten in 30-35 minuten gaar.
  • 8 Bereid de couscous volgens de aanwijzingen en serveer de couscous bij de kip met groenten.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.