recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kippenbouten met wintergroenten en couscous

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - water (100 ml)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - kippenbouten (4 )
  • - shoarmakruiden (1 eetlepel)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - citroen (sap) (0.5 )
  • - prei (1 dikke)
  • - witte kool (400 gram)
  • - groene olijven zonder pit (50 gram)
  • - couscous (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verhit de olijfolie in een braadpan en bak er de kippenbouten rondom in aan.
  • 2 Pers de knoflook.
  • 3 Voeg de shoarmakruiden, knoflook en citroensap toe en meng goed.
  • 4 Snijd de prei in ringen van een cm.
  • 5 Snijd de witte kool in brede repen.
  • 6 Schep de prei, witte kool en olijven erdoor.
  • 7 Sprenkel het water erover, dek de pan af en smoor alles in 25-30 minuten heel zachtjes gaar.
  • 8 Breng op smaak met zout en peper.
  • 9 Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen en serveer de couscous bij de stoofpot van kip en groenten.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.