recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kippendijen op de barbecue met gepofte aardappel

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - houten prikkers (4 )
  • - gerapste belegen 30+ kaas (50 gram)
  • - mierikswortelpasta (potje) (1 eetlepel)
  • - creme fraiche (100 ml)
  • - olie (2 eetlepels)
  • - rode uien (2 )
  • - kippendijfilets (4 )
  • - sesamolie (1 eetlepel)
  • - sojasaus (3 eetlepels)
  • - knoflook (fijngehakt) (2 teentjes)
  • - citroenen, geraspt (2 )
  • - aardappels (4 grote)
Bereidingswijze
  • 1 Zet eerst de barbecue aan zodat deze goed heet kan worden en leg de houten prikkers in water (tegen het verbranden).
  • 2 Kook de aardappels ongeschild in 25 minuten gaar in water.
  • 3 Haal ze uit het water, laat uitlekken en verpak ze in aluminiumfolie.
  • 4 Maak ondertussen de marinade door de citroenrasp, knoflook, sojasaus en sesamolie in een kom te mengen.
  • 5 Smeer de kippendijen in met zout en daarna met het mengsel.
  • 6 Snijd de rode uien in ringen en bak deze in de olie goed bruin aan en breng ze op smaak met peper en zout.
  • 7 Prik de gemarineerde kippendijen elk op een houten prikker.
  • 8 Grill de filets op de barbecue in twaalf minuten gaar en leg ook de aardappels op de barbecue.
  • 9 Roer de mierikswortel met wat zout door de creme fraiche.
  • 10 Haal de aardappels uit het folie, snijd er een kruis in en druk naar buiten.
  • 11 Doe hier een schepje rode uien op en daarover heen de creme fraiche.
  • 12 Strooi daarover een beetje kaas.
  • 13 Als de spiesen met de kippendijen gaar zijn, prikt u ze in de aardappel.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.